Niina, 29

Karolin: See on minu töö üks igapäevaseid katsumusi. Mul on terve kapitäis valgeid meeste triiksärke, mis üsna tihti teletöös meigiga kokku saavad, ning pean neid pidevalt puhastama. Esimene õppetund: kui tegemist on üsna värske plekiga, siis tasub puhastamiseks kasutada külma, mitte kuuma vett. Kõige lihtsam variant on kasutada plekieemaldit, kuid kui see ei aita, siis on ka teisi vahendeid. 

Kui võitlus käib huulepulgaplekkidega või veekindla meigi plekkidega, siis on parim abivahend sama vedelik, millega meiki eemaldatakse. Selleks sobib õlivaba silmameigieemaldi, mida peaks pisut valama otse plekile ja siis väikse harjakesega hõõruma. Kui meigivahend, millest plekid on tekkinud, sisaldab õli, siis toimib hästi rasva lagundamiseks loodud nõudepesuvahend. Apteekides saadaolev pleegitava toimega 3% vesinikperoksiidilahus eemaldab plekke üllatavalt hästi, eriti valgetelt riietelt. 

Kui tegu on näiteks siidist esemega, mida ei tohi ise pesta, siis olen selle viinud keemilisse puhastusse. Kui plekk nii maha ei tule, olen keemilist lasknud korrata ning iga korraga on olukord paranenud. 

Rubriiki „Moedisainer vastab“ toetab BOOZT.

Boozt

Jaga
Kommentaarid